Foto: Depositphotos

Jūs gadiem ilgi to darāt nepareizi! Gandrīz visas saimnieces, skābējot kāpostus, pieļauj šīs kļūdas… 19

Daudzas saimnieces nezina, kā pareizi skābēt kāpostus, un tāpēc negūst tādu rezultātu, kādu vēlētos. Viena no galvenajām kļūdām ir paša dārzeņa izvēlē – jāizvēlas pareiza šķirne. Problēma slēpjas arī faktā, ka, skābējot kāpostus, vairāku iemeslu dēļ parādās gļotas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Kāpēc skābējot kāpostus veidojas gļotas?

Šāda “blakusparādība” iespējama vairāku iemeslu dēļ:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • Dārzeņiem pievienots maz sāls (3 litru burkai ieteicams izmantot 2 ēdamkarotes ar kaudzīti).
  • Trauku ar sasmalcinātajiem, baltajiem kāpostiem par vēlu no siltas vietas novieto vēsā vietā.

Nav iespējams pateikt precīzi, cik ilgi skābētiem kāpostiem jāstāv siltumā, jo tas atkarīgs no tā, kā notiek rūgšanas process.

Šeit slēpjas vēl viena iespējama kļūda – bezdarbība. Ja katru dienu – no rīta un vakarā – nesastampāsiet sasmalcināto dārzeni, tad no tā labi neiznāks ogļskābā gāze, un rūgšanas process palēnināsies.

Ir viegli saprast, kad kāposti jāliek aukstumā – tas jādara 3-4 dienas pēc tam, kad rūgšanas process ir beidzies.

Svarīgi neaizmirst, ka virs sasmalcinātiem kāpostiem un burkāniem ir jāatrodas slogam. Ja izmantojat burku, tad nepiepildiet to augstāk par “pleciem”, jo no dārzeņiem izdalīsies sula.

Kad sākat skābēt kāpostus, pirmajās dienās tos cieši nenoklājiet – fermentācijas procesam nepieciešama skābekļa piekļuve. Burku var aizklāt, piemēram, ar marli un uzlikt kādu spiedienu virsū, piemēram, var izmantot ar ūdeni piepildītu pudeli. Papildu spiediens uz sastāvdaļām ir nepieciešams, lai tās pilnībā nonāktu sālījumā un kāposti vienmērīgi raudzētos.

Materiāls sagatavos pēc ārzemju preses materiāliem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.