Foto: Depositphotos

Jūs gadiem ilgi to darāt nepareizi! Gandrīz visas saimnieces, skābējot kāpostus, pieļauj šīs kļūdas… 0

Daudzas saimnieces nezina, kā pareizi skābēt kāpostus, un tāpēc negūst tādu rezultātu, kādu vēlētos. Viena no galvenajām kļūdām ir paša dārzeņa izvēlē – jāizvēlas pareiza šķirne. Problēma slēpjas arī faktā, ka, skābējot kāpostus, vairāku iemeslu dēļ parādās gļotas.

Reklāma
Reklāma
“Smalkā dvēselīte neizturēja…” Mūžībā devusies režisora Ivara Zviedra jaunākā meitiņa
“Cik vēl ir? Dievs vien zina…” Pārtvertā sarunā medmāsa atklāj Putina zaudējumu patiesos apmērus
Kokteilis
VIDEO. Mīlestība, kas spēja uzvarēt visu, izņemot laiku… Annas Sedokovas un Jāņa Timmas mīlas stāsts
Lasīt citas ziņas

Kāpēc skābējot kāpostus veidojas gļotas?

Šāda “blakusparādība” iespējama vairāku iemeslu dēļ:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • Dārzeņiem pievienots maz sāls (3 litru burkai ieteicams izmantot 2 ēdamkarotes ar kaudzīti).
  • Trauku ar sasmalcinātajiem, baltajiem kāpostiem par vēlu no siltas vietas novieto vēsā vietā.

Nav iespējams pateikt precīzi, cik ilgi skābētiem kāpostiem jāstāv siltumā, jo tas atkarīgs no tā, kā notiek rūgšanas process.

Šeit slēpjas vēl viena iespējama kļūda – bezdarbība. Ja katru dienu – no rīta un vakarā – nesastampāsiet sasmalcināto dārzeni, tad no tā labi neiznāks ogļskābā gāze, un rūgšanas process palēnināsies.

Ir viegli saprast, kad kāposti jāliek aukstumā – tas jādara 3-4 dienas pēc tam, kad rūgšanas process ir beidzies.

Svarīgi neaizmirst, ka virs sasmalcinātiem kāpostiem un burkāniem ir jāatrodas slogam. Ja izmantojat burku, tad nepiepildiet to augstāk par “pleciem”, jo no dārzeņiem izdalīsies sula.

Kad sākat skābēt kāpostus, pirmajās dienās tos cieši nenoklājiet – fermentācijas procesam nepieciešama skābekļa piekļuve. Burku var aizklāt, piemēram, ar marli un uzlikt kādu spiedienu virsū, piemēram, var izmantot ar ūdeni piepildītu pudeli. Papildu spiediens uz sastāvdaļām ir nepieciešams, lai tās pilnībā nonāktu sālījumā un kāposti vienmērīgi raudzētos.

Materiāls sagatavos pēc ārzemju preses materiāliem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.