Kā sagatavot jūras kāpostus? 1
1. Kvalitatīvi jūras kāposti ir labi izžāvēti, tie patīkami smaržo, ir bez piesmakām un piegaršām, kā arī nav ļoti sāļi.
2. Vispirms jūras kāpostus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti izmērcēties.
3. Pēc tam kāpostus nokāš, ieliek katliņā, pārlej ar trīs reizes lielāku ūdens daudzumu un vāra aptuveni 15 – 20 minūtes.
4. Ja ir nepieņemama jūras kāpostu specifiskā smarža un garša, var ūdeni nokāst, pieliet svaigu ūdeni un vēl pavārīt 10 – 15 minūtes. Tas mazliet samazinās vērtīgo vielu koncentrāciju produktā, bet uzlabos garšu.
Svarīgi
Kontrindikāciju jūras kāpostu lietošanai ir maz: paaugstināts jutīgums pret jodu, asas gremošanas sistēmas orgānu saslimšanas, nefrīts, nātrene un citas saslimšanas, kad nedrīkst lietot joda preparātus.
Kaltētus jūras kāpostus izdevās atrast Rīgas Centrālstacijas “Rimi”, kā arī sojas produktu veikaliņā Rīgā, Gogoļa ielā 13 (pretim Zinātņu Akadēmijai). 100 grami kaltētu kāpostu maksā Ls 0,70.