Jorkšīras tējas kēkss pieaugušajiem 2
Vakaros Anglijā tik ierasti iedzert izmeklētu zaļo tēju “Earl Gray” ar bergamota aromātu. Un tam tik iederīgs šis lieliskais kēkss.
Gatavošana.
Rozīnes kārtīgi nomazgā, liek traukā un pārlej ar atdzesētu tēju. Pievieno konjaku, cukuru, samaisa, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti.
Miltus samaisa ar cepamo pulveri, muskatriekstiem un maltiem smaržīgajiem pipariem.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem, ietauko pannu.
Rozīnēm pievieno citrona miziņu un vairākos piegājienos pievieno miltu maisījumu, katru reizi visu masu labi samaisot. Pievieno nedaudz sakultas olas un visu atkal labi samaisa.
Ielej mīklu formā. Cep 60-80 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.
Gatavo kēksu atdzesē.
Recepte no: kuking.ru