Jogurta un biezpiena torte. Bez cepšanas! 4
Cepumus sadrupina, sajauc ar sviestu, apgrauzdētiem riekstiem un mandelēm.
Masu iepilda veidnē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.
No citrona izspiež sulu, pielej ūdeni, lai kopējais šķidruma daudzums būtu 170 ml.
Šķidrumā uzbriedina želatīnu (trauku liek ūdens peldē, želatīnu maisot izšķīdina, noņem no uguns un atdzesē).
Biezpienu izberž caur sietu, saputo ar jogurtu un medu. Šo masu pakāpeniski pievieno citronsulas un želatīna maisījumam.
Pēc tam saputo olu baltumus un iecilā biezpiena un jogurta masā.
Kad tā sāk recēt, ar to bagātīgi pārklāj kūkas pamatni.
Kūku uz pusstundu ieliek ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam izņem no veidnes, dekorē ar augļiem un ogām.
No tematiskās avīzes “Piens un tā produkti”