Jogurta pankūkas 0
Šīs jogurta pankūciņas iznāk maigas ar skābenu vidu. Savukārt anīss piešķir vieglu ābolu aromātu.
Sastāvdaļas:
400 ml dabīga jogurta
6 ēdamkarotes kviešu miltu
šķipsniņa sāls
2 tējkarotes anīsa sēklu
200 g cukura
1 ēdamkarote sezama sēklu
100 g eļļas
Kā gatavot?
Jogurtu, sāli, miltus un anīsu sajauc un atstāj uz pusstundu.
Tikmēr čuguna katliņā taisa sīrupu. Cukuru samaisa ar 100 ml ūdens un vāra tik ilgi, līdz sīrups kļūst pietiekami biezs. Par to pārliecinās ar veco labo divu karošu metodi (jūs droši vien zināt). Sīrupam pievieno sezama sēklas.
Nelielā čuguna pannā vai vokpannā uzsilda eļļu.
Karstā eļļā liek pankūku mīklu, veidojot vairākas pankūciņas. Ātri apcep no abām pusēm, gatavu liek uz papīra salvetēm. Pēc tam liek sīrupā.
Ar pinceti vai citu palīgierīci pankūciņu uz pāris sekundēm ieliek aukstā ūdenī. Tādējādi karamele ātri sacietēs un nelips, bet pankūciņu iekšpuse būs karsta.
Recepte foto-recepti.ru