Foto – Valdis Semjonovs

Jogurta kūka ar zemeņu zupu 0

KĀ GATAVOT?

Iepriekšējā vakarā dzērvenes pārgriež uz pusēm, pārkaisa ar cukuru. Jogurtu saputo ar cukuru un citrona sulu. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, pēc tam ūdens peldē izkausē. Pievieno jogurta masai un puto, neļaujot strauji sarecēt. Lej trauciņos, ko uz 50 min ievieto ledusskapī. Pannā sviestā apgrauzdē auzu pārslas, pievieno cukuru, karamelizē, līdz pārslas kļuvušas gaiši brūnas. Deserta traukā kārto atdzesētas apgrauzdētās auzu pārslas, virsū liek jogurta kūku, pārlej ar zemeņu zupu. Rotā ar dažādas krāsas džemiem (zemeņu, marakujas u. c.), sacukurotām dzērvenēm un svaigām ogām. Pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.