Jēra gaļas zupa ar sarkanvīnu 0
Sastāvdaļas – 500 g jēra šķiņķa, pussaldais sarkanvīns, 4 līdz 5 lieli burkāni, 4 lieli sīpoli, 1/2 ķiploka, konservēti sagriezti tomāti savā sulā (1 l), 50 līdz 80 g muskovado (cukurniedru) cukura.
Pagatavošana.
Burkānus notīra un sarīvē. Sīpolus un ķiplokus atbrīvo no mizām un sasmalcina. Pannā sviestā apcep, pēc tam pievieno ūdeni.
Jēra šķiņķi sagriež mazos gabaliņos un cep tik ilgi, līdz izdalījusies sula un gaļa kļuvusi sausa. Gaļu pievieno dārzeņiem, vāra 30 min. Pieliek klāt tomātus savā sulā, vāra vēl 1 stundu. Beigās pievieno 1/2 litru pussaldā sarkanvīna, rozmarīna zariņu, sāli, melnos maltos piparus, nedaudz timiāna un muskovado cukuru.