Jēra ciskas cepetis ar pērļu grūbām un burkāniem. Publicitātes foto

Jēra ciskas cepetis ar pērļu grūbām un burkāniem 0

Sastāvdaļas – 3,5 kg jēra ciskas.

Sālījumam – 450 g sāls, 450 g cukura, 10 melnie pipari, 10 smaržīgie pipari, 5 lauru lapas, 10 g ingvera saknes, 3 l ūdens.

Reklāma
Reklāma

Pērļu grūbu un burkānu biezenim

• 100 g pērļu grūbu

• 2 kg burkānu

• 0,5 l piena

• 200 g sviesta

• 1 apelsīna sula

• 1 citrona sula

• 200 ml burkānu sulas

Pagatavošana.

Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

No sāls, cukura, melnajiem un smaržīgajiem pipariem, lauru lapām, ingvera saknes un ūdens uzvāra sālījumu. Atdzesētā liek veselu jēra cisku un notur 24 stundas. Pēc tam cisku cep 30 minūtes +250 °C, lai gaļai veidotos garoziņa. Samazina temperatūru līdz +160 °C un turpina cept vēl 3,5 stundas. Pirms pasniegšanas gaļu ierīvē ar svaigu rozmarīnu, koriandru, piparmētrām un ķiplokiem.

Pērļu grūbas vāra sālsūdenī, līdz mīkstas. Nokāš. Burkānus notīra, sarīvē un sautē sviestā. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno svaigi spiestu burkānu un apelsīnu sulu un turpina sautēt. Kad burkāni mīksti, pielej pienu un visu uzkarsē. Lej blenderī un sablendē viendabīgā masā. Pievieno sāli pēc garšas un citrona sulu. Tad biezeni sajauc ar vārītajām pērļu grūbām un kārto uz šķīvja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.