Jēra ciskas cepetis 0
Sastāvdaļas
• jēra ciska
Marinādei
• graudu sinepes
• rozmarīns
• ingvers
• pipari
• čili
• sāls
Pagatavošana.
Gaļu rūpīgi ierīvē ar sāli, pipariem, kūpinātās vai saldās paprikas pulveri, noziež ar marinādi un notur nakti. Liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos 1,5–2 stundas.
Kad gaļa izcepusies, pārklāj ar glazūru, kas pagatavota no medus, graudu sinepēm, citrona sulas un citrona miziņas, un vēl 5 minūtes aprauj cepeškrāsnī 180 °C, lai veidotos kraukšķīga, aromātiska garoziņa.
Pasniedz ar krāsnī ceptiem nelieliem kartupelīšiem. Ļoti labi garšo arī cepti burkāni, pastinaks, sarkanās un dzeltenās bietes.
Cepot jēra cisku, daži iegriež kabatiņas un ieliek ķiploku. Tomass Godiņš neiesaka tā rīkoties, jo pa iegriezumu iztek suliņa un gaļa cepot kļūst sausāka un cietāka.