Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.
Foto: Edijs Pālēns/ LETA

Jenzis: Stresa līmenis ēdināšanas uzņēmumos saistībā ar pašreizējo situāciju ir augsts 1

Stresa līmenis sabiedriskās ēdināšanas, tostarp restorānu, nozarē patlaban saistībā ar Covid-19 krīzes izraisīto situāciju ir ļoti augsts, aģentūrai LETA pauda Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Viņš norādīja, ka pašlaik restorānu jomā strādājošos uzņēmējus visvairāk uztrauc neziņa par apgrozāmo līdzekļu subsīdiju piešķiršanu, kas ļautu uzņēmējiem norēķināties par telpu īri, komunālajiem maksājumiem, kā arī varētu palīdzēt valstij sildīt ekonomiku, ļaujot to uzņēmējiem iztērēt viņu biznesa uzturēšanas vajadzībām.

Tāpat Jenzis atzīmēja, ka ne visi uzņēmēji un nozares darbinieki saņēmuši dīkstāves pabalstus, kas liek gaidīt Ziemassvētkus ar ļoti lielām bažām. Kā pozitīvu piemēru, no kā Latvija, viņaprāt, varētu mācīties, Jenzis minēja Vāciju, kur pabalsti tiek izmaksāti ļoti ātri, kas tādējādi liek uzņēmējiem justies drošāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaicāts par veiksmīgiem nozares uzņēmumiem esošajā režīmā, Restorānu biedrības prezidents atklāja, ka īpašus veiksmes stāstus viņam dzirdēt patlaban vēl nav gadījies, un tie, kuri šajā laikā grib ko nopelnīt, strādā “no rīta līdz vakaram”.

Kā ziņots, saslimstības ar Covid-19 ierobežošana Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā spēkā būs virkne ierobežojumu.

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās ir atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.