Jēlā olā reizēm var redzēt sarkanus piejaukumus… Vai šādas olas ir drošas lietošanai? 12

Raidījumā “Uz līnijas” TV24 ēterā AS “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps sniedz vērtīgus padomus par olu kvalitāti un estētiku, kas bieži vien var satraukt pircējus. Atbildot uz skatītājas jautājumiem par to, vai olas ar tumšiem asins piejaukumiem ir drošas lietošanai, viņš skaidroja, kā tie rodas, un vai tie ietekmē olu kvalitāti.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Kāda skatītāja norāda uz situāciju, kad  pievienojot kaut kam jēlu olu, var redzētu tur nelielus sarkanus piejaukumus. Viņa vaicāja: “Vai šādas olas ir drošas lietošanai?”

“Mūsu fabrikā katra ola tiek pārbaudīta ar gaismu, lai atklātu asins ieslēgumus,” stāsta Auškāps, paskaidrojot, ka mākslīgās redzes sensori vērtē cik lieli ir asins vai gaļas ieslēgumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Šie asins ieslēgumi ir pilnīgi dabīga parādība. Tos veido nelieli asiņu vai gaļas fragmenti, kas var gadīties olas dzeltenumā, kad tas vēl atrodas vistā,” skaidro Auškāps. Lai gan šādi ieslēgumi var nebūt vizuāli pievilcīgi, tie nav bīstami un tādu olu droši var lietot uzturā.

Auškāps arī piebilda, ka uzņēmums īpaši rūpējas par patērētāju, izmantojot modernās tehnoloģijas, lai šķirotu olas pēc estētiskajām prasībām. “Mēs tos pārbaudām katru olu, lai pārliecinātos, ka atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem. Mēs izvēlamies izņemt olas ar lielajiem ieslēgumiem, lai patērētājs saņemtu labāko iespējamo produktu,” uzsver Auškāps.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.