Jautājums šefpavārei: “Sēnes šogad ir tik daudz – kā tās labāk saglabāt ziemai?” 1

TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” kāda skatītāja uzdeva jautājumu par sēnēm: “Gribētu zināt par sēnēm! Sēnes šogad ir tik daudz, kā labāk saglabāt ziemai – marinētas vai sālītas, vai kādā veidā?”

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Uz skatītājas jautājumu atbildēja šefpavāre Ina Poliščenko: “Viens variants ir, ka jūs viņas novārat vieglā sālsūdenī, protams, nejaucot kopā veidus. Pēc tam viņas atdzesējat un aplejat ar marinādi. Marinādi iesaku klasisko, kas ir ūdens, sāls, etiķis, pipari, kāda lauru lapa, un arī pēc garšas intensitāti!”

Kā otru variantu sēņu saglabāšanai ziemas sezonai, šefpavāre Poliščenko ieteica sēņu saldēšanu. “Saldējot sēnes, iesaku viņas iepriekš apcept, jo, ja jūs viņas neapcepsiet un sasaldēsiet, viņām būs tā rūgtā garša – un pēc tam to nevarēs noņemt ar citu produktu palīdzību,” ieteica šefpavāre TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rezumējot, Poliščenko vēlreiz uzsvēra, ka viens veids ir sēņu marinēšana, otrs – saldēšana. “Protams, ir arī kaltēšana, bet tas ir laikietilpīgs process,” viņa teica.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.