Jautājums šefpavārei: Kā pareizi būtu sākt lietot veikalā nopirktu jaunu pannu? 12
TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” kāda skatītāja uzdeva jautājumu – “Veikalā nopēk jaunu pannu – kā pareizi būtu to sākt lietot?”
Šefpavāre Ina Poliščenko pauda prieku par uzdoto jautājumu, sakot, ka viņai ļoti patīk runāt par pannām! “Tad, kad jūs nopērkat jaunu pannu, pirmais, ko jūs darāt – viņu izkarsējat! Vienkārši ielēdzat virsmu, uzliekat pannu, sagaidāt brīdi, kad tā ir karsta, pēc tam noņemat viņu no virsmas un nedaudz ietaukojat – paņemat salvetīti, paņemat taukvielu un izsmērējat!”‘
Nākamais, kas jāņem vērā pēc jaunas pannas iegādes, nekad to nevajag likt zem auksta ūdens, ko mēs visbiežāk darām pēc cepšanas.
Šefpavāre uzsvēra, ka jauno pannu nevajag likt trauku mazgājamajās mašīnās. “Tur ir gandrīz 100 grādi, līdz ar to pannas pārklājums diezgan ātri nolietojas. Un vēl – nekad nemazgājam pannu ar birstītes, švammītes aso pusi, jo tas arī bojā pārklājumu. Un tad, kad mēs kaut ko maisām uz pannas, nedarām to ar metālu – izmantojam vai nu silikona lāpstiņu, vai nu koka karoti! Un tad jums šī panna kalpos ilgi,” tā TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” ieteica šefpavāre Poliščenko.