Jaunumi augu aizsardzības līdzekļu reģistrā jūnijā. Dezinfekcijas līdzekļi un desikanti 0
Dezinfekcijas līdzekļi
Menno Florades – preparāts sēnīšu, baktēriju, vīrusu un viroīdu ierobežošanai dekoratīvajā dārzkopībā, dārzeņkopībā, sēņu audzēšanā un augkopībā. Ierobežo arī kartupeļu gaišās gredzenpuves un kartupeļu tumšās gredzenpuves baktērijas, kā arī kartupeļu lakstu puves, melnā kraupja sēnes. Nav iztvaikošanas fāzes, līdz ar to var lietot siltumnīcās, kurās atrodas augi. Darbīgā viela: benzoskābe. 2. reģ. klase. Naži un darbarīki jāmērcē trīs minūtes darba šķīdumā. Grīdu, pamatnes, noliktavas telpas, transportierus, konteinerus apsmidzina ar smidzinātāju.
Desikanti
Penquat 20 SL – pieskares iedarbības preparāts kartupeļu stādījumos, rapšu, linu un zirņu sējumos, saveldrētos lopbarībai paredzētos auzu sējumos, lopbarībai paredzētos pupu sējumos, kā arī āboliņa sēklu laukos. Izžāvē gan kultūraugus, gan sējumā/stādījumā esošās zaļās nezāles. Darbīgā viela: dikvāts (dikvāta dibromīds). 2. reģ. klase. Apsmidzināt stādījumu bumbuļu veidošanās perioda beigās vai kad sēklas nogatavojušās. Nepaātrina kultūraugu nogatavošanos, tiem smidzināšanas laikā jābūt gataviem. Ja smidzinājumu veic, kad kultūraugi nav vēl pilnībā nogatavojušies, tiks iegūtas sēklas ar zemu īpatnējo svaru, kā arī vāju dīgtspēju. Maksimālais apstrāžu skaits sezonā – 1.
Auzu sējumus lopbarībai (sakrituši veldrē) apsmidzināt augu graudu pilngatavības stadijā, auzu graudi izmantojami tikai lopbarībai. Salmus nelietot lopbarībā vismaz četras dienas pēc apstrādes. Rapšu ražas novākšanu var sākt 7–14 dienas pēc smidzināšanas. Ziņu novākšanu uzsāk desmit dienas pēc apstrādes. Apstrādātos stublājus nelietot lopbarībā vismaz četras dienas pēc apstrādes. Lauka pupu novākšanu atļauts uzsākt septiņas dienas pēc smidzinājuma. Linu ražas novākšanu uzsāk 20 dienas pēc smidzinājuma, kartupeļu novākšana atļauta pēc 14 dienām.
Ievērot 5 m aizsargjoslu līdz blakuslaukam, 10 m aizsargjoslu līdz ūdenstilpēm un ūdenstecēm. Nepieļaut mājlopu nokļūšanu apstrādātajās platībās vismaz 24 stundas pēc apstrādes. Salmus, stublājus, lakstus nelietot lopbarībā, pakaišiem vismaz četras dienas pēc apstrādes.
Vairāk par augu aizsardzību lasiet šeit
Vairāk lasiet žurnālā Agro Tops