Jauno kartupeļu, biešu, matjē siļķes un cukurzirņu salāti 0
Sastāvdaļas
• 800 g jauno kartupeļu
• 100 g cukurzirņu
• 4 jaunās bietes
• svaigs gurķis
• 4 olas
• 400 g matjē siļķu
• 250 g bezpiedevu jogurta
• ķiploka daiva
• olīveļļa
• balzametiķis
• baziliks
• piparmētra
• cukurs
• sāls
Pagatavošana.
Lai pagatavotu tvaicētas olas, katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, nedaudz galda etiķa. Kad ūdens sāk vārīties, lēnām iesit olas.
Jaunās bietītes notīra, sagriež, pārlej balzametiķa mērci, samaisa, atstāj ievilkties.
Lai pagatavotu mērci, balzametiķim pievieno cukuru, sāli, kapātu baziliku un, visu maisot ar putojamo slotiņu, lēnām lej klāt eļļu, līdz veidojas bieza konsistence.
Kartupeļus novāra. Pārlej mērci, kas pagatavota no bezpiedevu jogurta, kam pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu, kapātu piparmētru, sarīvētu svaigo gurķi un sāli.
Tvaicētu olu vietā var izmantot vārītas.