Foto – Anda Krauze

Jauno kartupeļu, biešu, matjē siļķes un cukurzirņu salāti 0

Sastāvdaļas
• 800 g jauno kartupeļu
• 100 g cukurzirņu
• 4 jaunās bietes
• svaigs gurķis
• 4 olas
• 400 g matjē siļķu
• 250 g bezpiedevu jogurta
• ķiploka daiva
• olīveļļa
• balzametiķis
• baziliks
• piparmētra
• cukurs
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Lai pagatavotu tvaicētas olas, katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, nedaudz galda etiķa. Kad ūdens sāk vārīties, lēnām iesit olas.

Jaunās bietītes notīra, sagriež, pārlej balzametiķa mērci, samaisa, atstāj ievilkties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu mērci, balzametiķim pievieno cukuru, sāli, kapātu baziliku un, visu maisot ar putojamo slotiņu, lēnām lej klāt eļļu, līdz veidojas bieza konsistence.

Kartupeļus novāra. Pārlej mērci, kas pagatavota no bezpiedevu jogurta, kam pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu, kapātu piparmētru, sarīvētu svaigo gurķi un sāli.

Tvaicētu olu vietā var izmantot vārītas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.