Jauno kartupelīšu un redīsu salāti 0
Sastāvdaļas – redīsu buntīte, 3 svaigi gurķi, 6 jaunie kartupeļi, zaļie lociņi, ķiploka daiviņa, 200 g krējuma, šķipsniņa maltu melno piparu, sāls, salātlapas.
Pagatavošana.
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ar visu miziņu novāra vieglā sālsūdenī līdz gatavībai. Ļauj atdzist.
Salātlapas saplūkā ar rokām, redīsus un gurķus sagriež mazos riņķīšos. Lociņus sagriež mazos gabaliņos.
Kartupelīšus ar visu mizu sagriež aplīšos vai pusapļos, ja kartupeļi ir lieli.
Salātu traukā saliek saplūkātās salātlapas, redīsus, gurķus, kartupeļus, lociņus.
Gatavo mērcīti. Krējumu samaisa ar sasmalcinātu ķiplociņu, pievieno sāli un piparus.
Salātus samaisa ar mērcīti.
Labu apetīti!