Jauno kartupeļu salāti ar garšvielu mērci 6
1 kg mazu jauno kartupelīšu
Mērcei
2 lociņi
½ vidēja lieluma gurķa
2 ēdamkarotes sausa baltvīna
Malti melnie pipari, dilles
200 g bieza krējuma
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote kapāta estragona
1 ēdamkarote kapātu diļļu
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, novāra ar visu mizu 20-25 minūtes verdošā ūdenī, nokāš un ļauj 5 minūtes atdzist.
Liek salātu traukā, aplaista ar vīnu, sapiparo.
Gurķi nomazgā un sagriež kubiņos.
Lociņus un ķiplokus sakapā, sajauc ar skābo krējumu un zaļumiem, pieliek piparus un sāli.
Gurķus un lociņus pievieno kartupeļiem, pārlej ar mērci, visu samaisa.
Pirms pasniegšanas ieliek uz dažām minūtēm ledusskapī, rotā ar dillēm un estragonu.