Jaunie kartupelīši mērcē franču gaumē 6
Sastāvdaļas
2 kg jauno kartupeļu
½ tējkarote sāls
Mērcei
¾ glāzes kapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi)
¾ glāzes olīveļļas
2 ēdamkarotes vīna etiķa (5-6%)
1,5 tējkarotes sāls
1,5 tējkarotes neasu sinepju
1,5 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
Kartupeļus sālsūdenī novāra ar visu mizu, nokāš. Sajauc sinepes, sāli un piparus mērcei, var sakult arī blenderī. Turpinot kult, tievā strūkliņā pielej eļļu, maisa kamēr masa viendabīga. Pārlej iegūto mērci kartupeļiem un pārkaisa ar kapātiem zaļumiem. Pirms pasniegšanas var ļaut pusstundu ievilkties vai arī pasniegt uzreiz.