Jaunie kartupelīši mērcē franču gaumē 6

Reklāma
Reklāma

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
2 kg jauno kartupeļu
½ tējkarote sāls

Mērcei
¾ glāzes kapātu zaļumu (pētersīļi, baziliks, dilles, lociņi)
¾ glāzes olīveļļas
2 ēdamkarotes vīna etiķa (5-6%)
1,5 tējkarotes sāls
1,5 tējkarotes neasu sinepju
1,5 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļus sālsūdenī novāra ar visu mizu, nokāš. Sajauc sinepes, sāli un piparus mērcei, var sakult arī blenderī. Turpinot kult, tievā strūkliņā pielej eļļu, maisa kamēr masa viendabīga. Pārlej iegūto mērci kartupeļiem un pārkaisa ar kapātiem zaļumiem. Pirms pasniegšanas var ļaut pusstundu ievilkties vai arī pasniegt uzreiz.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.