Aptaujas dati liecina, ka jaunieši priekšroku dod maltītēm bez gaļas un zivīm 30
Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Gandrīz puse jeb 49% Latvijas jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem vēlas samazināt vai jau samazina gaļas, zivju, olu un piena produktu patēriņu, rāda jaunākā aptauja par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret dzīvnieku izcelsmes produktiem savā uzturā.
Šīs vecuma grupas jaunieši visbiežāk ēd ārpus mājas – 81% vismaz reizi nedēļā ietur maltīti kafejnīcā vai restorānā –, tāpēc ēdinātājiem ēdienkartē būtu jāiekļauj arī veģetāri un vegāni ēdieni.
Jau 120 ēdināšanas uzņēmumi iesaistījušies projektā “Augi&Draugi” ar vairāku vegānu ēdienu piedāvājumu. To vidū DUS “Virši”, “Ezītis miglā”, “Lokāls Veldze”, “Pica Lulū” u. c. Projekta dalībnieki saņem profesionālus ieteikumus, kā veiksmīgāk ieviest augu valsts ēdienus.
Maltītes bez gaļas un zivīm izvēlas arī citu vecuma grupu iedzīvotāji – no visiem sabiedriskās domas pētījumu centra “SKDS” aptaujas dalībniekiem teju katrs trešais jeb 31% norādījis, ka pēdējā gada laikā samazinājis gaļas patēriņu.