Kāpēc resni cilvēki ir tieši mūsdienu problēma? 22
Iemesls slēpjas evolūcijas pagātnē. Nekad vēsturē pārtikas nav bijis tik daudz kā tagad, tāpēc cilvēks ir attīstījies tā, ka tam vajazdzīgas tauku rezerves.
Aptaukošanās ir saistīta arī ar ievērojamu ģenētisko komponentu, tāpēc tā ir daļēji iedzimta. Šādā veidā tiek nodoti no 45% līdz 65% no indivīda aptaukošanās riska.
Sugas apkārtmēru palielina ne tikai cilvēku gēni, bet arī “aptaukošanās” apstākļi, kādos mūsdienās dzīvo daudzi – “fizioloģiska reakcija uz to, kas ir kļuvusi par patoloģisku vidi”, norāda izdevums.
Amerikas Nacionālā veselības institūta pētījums parādīja, ka kontrolētos apstākļos cilvēki patērē vairāk kaloriju, ja viņiem tiek piedāvāta galvenokārt apstrādāta, nevis neapstrādāta pārtika.
Turklāt mehanizētajā pasaulē iegūt taukus ir viegli. Agrāk lielākajai daļai cilvēces darbs bija smags roku darbs, bet nu vairs ne, taču uzņemtā pārtika, tās apjoms palielinās.