Jaunā gada svinību delikatese! Kam pievērst uzmanību, pērkot sarkanos ikrus 0
Vai arī jūsu mājās svētki nav iedomājami bez ikru maizītēm? Sarkanie ikri ir delikatese, kas priecē ar savu garšu un labvēlīgo ietekmi uz veselību. Tomēr veikalu plauktos dažkārt var atrast viltojumus vai apšaubāmas kvalitātes produktus. Tāpēc ir svarīgi zināt, kā pareizi izvēlēties sarkanos ikrus!
Izvēloties šo ne pašu lētāko produktu, pievērsiet uzmanību iepakojumam. Sarkanajiem ikriem jābūt hermētiski iepakotiem. Priekšroka jādod stikla burkām, lai varētu redzēt saturu. Uz iepakojuma jābūt norādītam ražošanas datumam. Augstas kvalitātes sarkanos ikrus ražo zivju nārsta laikā – vasarā un rudenī.
Tāpat pievērsiet uzmanību krāsai un konsistencei. Dabiskie ikri parasti ir vienkrāsaini, ar spīdīgu virsmu un nedaudz mitru izskatu. Ja ikri ir pārāk sausi vai, gluži pretēji, peld lielā šķidruma daudzumā, tas liecina par sliktu kvalitāti.
Garša un smarža – ikriem ir patīkama, viegli sālīta garša bez rūgtuma un izteikta zivju smarža. Viltojumiem bieži vien ir asa ķīmisko piedevu smarža un nepatīkama pēcgarša.
Kā pārbaudīt sarkanos ikrus mājas apstākļos – 2 testi
Lūk, kā mājās pārbaudīt sarkano kaviāru, ja esat to jau iegādājies!
Pārbaudiet sarkanos ikrus ar verdošu ūdeni. Ielejiet glāzē karstu ūdeni un pievienojiet nedaudz ikrus. Dabīgie ikri izšķīdīs, atstājot duļķainu nosēdumu. Mākslīgie ikri peldēs uz virsmas, nezaudējot formu.
Kā pārbaudīt sarkanos ikrus ar jodu. Uzliek uz ikriem pilienu joda. Dabīgie ikri nemainīs krāsu. Ja produkts ir viltots, tas var iegūt tumši zilu nokrāsu.
Izmēģinot šādus padomus, jūs vienmēr būsiet pārliecināts par savu izvēli. Lai gardi!