Foto: Aija Geida

Japāņu tsukemono – sulīgi skābēti kāposti ar patīkamu jūras garšas niansi 0

Sastāvdaļas
• 600 g galviņkāpostu
• 200 g garā gurķa
• neliels čili pipars
• ēdamkarote sālītu jūraskāpostu
• 2 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Galviņkāpostu nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kacenu, kāpostu sagriež 2–3 cm kvadrātiņos un ieliek pārtikas poletilēna maisiņā ar aizspiežamām malām. Gurķi pārgriež uz pusēm, sagriež šķēlītēs (ja miza bieza, nomizo) un pievieno kāpostiem. Čili piparu sagriež sīkos gabaliņos un pieliek dārzeņiem. Pēc tam pieber sālītu, kaltētu jūraskāpostu (var aizvietot ar sasmalcinātu suši nori lapu) un turpat maisiņā visu samaisa. Tad ar rokām mazliet samīca kāpostu, lai tas atsulojas. Izspiež no maisiņa gaisu un rūpīgi aiztaisa ciet. Maisiņu ieliek traukā ar augstām malām un virsū uzliek slogu. Notur divas diennaktis istabas temperatūrā, pēc tam notecina lieko šķidrumu. Ja nepasniedz uzreiz, uzglabā ledusskapī. Tradicionāli pasniedz mazos trauciņos, pārkaisītus ar grauzdētām sezama sēkliņām, labi garšo, pārlieti ar sojas mērci. Japānā tsukemono kā piedevu pasniedz pie ļoti daudziem ēdieniem.

Iznāk sulīgi kāposti ar patīkamu jūras garšas niansi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.