Japāņu ēšanas ētika: cieņa pret ēdienu un dabas veltēm 45
Turklāt japāņiem ir savas prasības pret ēdienu pasniegšanu:
- ēdienam jābūt svaigam
- ēdienu tikai nedaudz izdekorē
- ēdienu gatavo tā, lai izceltu tā dabiskumu
- ēdienam šķīvī nav jāsamaisās kopā, katrai maltītei jābūt atsevišķiem traukiem
- ēdienu nekad nepasniedz lielās porcijās
- trauku nepiepilda pilnībā.
5. Praktiski visi ēdieni Japānā ir organismā viegli pārstrādājami dēļ to pagatavošanas veida. Japāņi gatavo ēdienu uz grila, tvaicē, katlā vai cep, izmantojot asas kustības uz pannas ar dziļu dibenu.
Gatavošanā izmanto vērtīgas augu eļļas un vieglus sezonālo dārzeņu buljonus. Nekāda diskomforta un smaguma sajūtas pēc tāda ēdiena!
6. Japāņiem rīsi ir kā “maize”, kuru viņi lieto katrā ēdienreizē. Rīsus vāra pēc speciālas tehnoloģijas. Tā ir japāņu priekšrocība, un tādēļ viņiem nav liekā svara.