Japāņu ēšanas ētika: cieņa pret ēdienu un dabas veltēm 45

Turklāt japāņiem ir savas prasības pret ēdienu pasniegšanu:

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas
  • ēdienam jābūt svaigam
  • ēdienu tikai nedaudz izdekorē
  • ēdienu gatavo tā, lai izceltu tā dabiskumu
  • ēdienam šķīvī nav jāsamaisās kopā, katrai maltītei jābūt atsevišķiem traukiem
  • ēdienu nekad nepasniedz lielās porcijās
  • trauku nepiepilda pilnībā.

5. Praktiski visi ēdieni Japānā ir organismā viegli pārstrādājami dēļ to pagatavošanas veida. Japāņi gatavo ēdienu uz grila, tvaicē, katlā vai cep, izmantojot asas kustības uz pannas ar dziļu dibenu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavošanā izmanto vērtīgas augu eļļas un vieglus sezonālo dārzeņu buljonus. Nekāda diskomforta un smaguma sajūtas pēc tāda ēdiena!

6. Japāņiem rīsi ir kā “maize”, kuru viņi lieto katrā ēdienreizē. Rīsus vāra pēc speciālas tehnoloģijas. Tā ir japāņu priekšrocība, un tādēļ viņiem nav liekā svara.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.