Foto: Aija Geida

Jāņogu želeja ar konjaku. Interesants ievārījums ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 1 kg sarkano jāņogu
• 150 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes konjaka
• 2 zvaigžņotā anīsa zvaigznītes
• Želejas cukurs

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ogas noskalo, atlasa no gružiem un liek katlā vārīties kopā ar ūdeni un zvaigžņoto anīsu (ja nav pieejams, var pievienot kanēļa standziņu vai pāris krustnagliņu). Vāra 15 minūtes, tad izkāš caur marlīti. Izmēra, cik daudz šķidruma sanācis (atkarībā no jāņogu sulīguma iegūtais daudzums atšķiras). Želejas cukuru pievieno 1:1 attiecībā pret šķidrumu. Minūti pavāra, nosmeļ putas, noslēdz uguni, pievieno konjaku un samaisa. Karstu pilda burkās un aizvāko. Želejas cukurs nodrošina stingru struktūru, konjaks dod patīkamu garšas akcentu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.