Foto: Aija Geida

Jāņogu želeja ar konjaku. Interesants ievārījums ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 1 kg sarkano jāņogu
• 150 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes konjaka
• 2 zvaigžņotā anīsa zvaigznītes
• Želejas cukurs

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ogas noskalo, atlasa no gružiem un liek katlā vārīties kopā ar ūdeni un zvaigžņoto anīsu (ja nav pieejams, var pievienot kanēļa standziņu vai pāris krustnagliņu). Vāra 15 minūtes, tad izkāš caur marlīti. Izmēra, cik daudz šķidruma sanācis (atkarībā no jāņogu sulīguma iegūtais daudzums atšķiras). Želejas cukuru pievieno 1:1 attiecībā pret šķidrumu. Minūti pavāra, nosmeļ putas, noslēdz uguni, pievieno konjaku un samaisa. Karstu pilda burkās un aizvāko. Želejas cukurs nodrošina stingru struktūru, konjaks dod patīkamu garšas akcentu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.