Foto: Fotolia

Jāņogu liķierītis 0

Sastāvdaļas
* 2 kg jāņogu
* 4 vai 5 jāņogu lapas
* 1 l degvīna
* 800 g cukura
* 500 ml ūdens

Reklāma
Reklāma
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Noskalotas jāņogas un lapas ieber lielā stikla pudelē un aplej ar degvīnu. Pudeli aizkorķē un 5–6 nedēļas tur saulē. Atdalījušos sulu izkāš un šķidrumam pielej biezu sīrupu, ko iegūst, vārot 800 g cukura un 500 ml ūdens. Visu samaisa, pilda pudelēs un cieši aizkorķē. Liķieri var lietot jau pēc 3–5 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.