Foto: Aija Geida

Jāņogu–kokosriekstu kēksiņi 0

Sastāvdaļas
• 150 g saldētu jāņogu vai brūkleņu
• 125 g ķirbja biezeņa
• 50 ml kokosrieksta eļļas
• 50 g cukura
• 50 ml gaišā cukura sīrupa
• ēdamkarote maltu linsēklu
• 3 ēdamkarotes ūdens
• 200 g auzu miltu
• 30 g kakao pulvera
• 65 g mandeļu miltu
• tējkarote cepamā pulvera
• pustējkarote sodas
• pustējkarote malta muskatrieksta
• pustējkarote malta kanēļa
• 130 g šokolādes čipsu (karstumizturīgo)

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Linsēklas samaisa ar ūdeni un noliek uz 15 minūtēm uzbriest. Bļodā sajauc izkausētu kokosriekstu eļļu, ķirbju biezeni, cukuru, gaišo cukura sīrupu, izmērcētas linsēklas un maisa, līdz cukurs izkusis. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: auzu un mandeļu miltus, sodu, cepamo pulveri, garšvielas. Abu bļodu sastāvu sajauc kopā un samaisa. Pievieno šokolādes čipsus un izmaisa, līdz tie vienmērīgi sajaukušies mīklā. Cep iepriekš līdz 180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Ļauj veidnē atdzist 10–15 minūtes un tikai tad izņem kēksiņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.