Jana Duļevska slepeni apmeklē Auškāpa restorānu “Jūlijs Pumpurs” 0
Kanāls 360TV saviem skatītājiem sarūpējis jaunu un Latvijā vēl nebijušu pašmāju šovu “8 naži un gardēdis”, kurā dažādas slavenības meklē Latvijas labākos restorānus. Izcilākās ēstuves godu aizstāv neviens cits kā restorāna īpašnieki, jeb “naži.”
Viņi ar šefpavāru palīdzību katrā šova sērijā šmorēs, ceps, marinēs un piparos, lai galdā celtu tik lielisku maltīti, ka pārējiem restorānu īpašniekiem mutes paliktu vaļā! Tomēr ir viens “bet” – ne saukts, ne aicināts, uz restorānu dosies arī slepenais viesis jeb gardēdis – kāds sabiedrībā zināms cilvēks, kurš to vērtēs brīdī, kad izslēgtas prožektoru gaismas un lepno ciemiņu neviens negaida. Vai arī tad viss ies tik gludi, kā cerēts? Vai apkalpojošais personāls būs uzdevumu augstumos, un šefpavāra servētais ēdiens līmenī? Seko līdzi kaislībām populāru restorānu virtuvēs un uzzini, kurš restorāns kļūs par labāko.
Pirmais gardēdis – Jana Duļevska
Pirmajā šova sērijā uz Dāvja Auškāpa gastrobāru “Jūlijs Pumpurs” slepenā vizītē devās TV dīva un hokejista Rodrigo Laviņa sieva Jana Duļevska kopā ar dēlu. Lai arī Martins pēc hokeja treniņa bija izsalcis kā vilks, tomēr līdz maltītei abiem nācās nedaudz uzgaidīt – apkalpojošais personāls nebūt nesteidzās populāro viešņu apkalpot.
Kad viesi beidzot bija tikuši pie ēdienkartes, no tās plašā sortimenta Jana ar dēlu izvēlējās laša tartaru ar avokado un saldo kartupeļu čipsiem, kā arī zandarta fileju ar cukini biezeni, kvinoju un spinātiem. Bet saldajā ēdienā savas garšas kārpiņas abi palutināja ar šokolādes fondantu, kas papildināts ar ogu mērci un vaniļas saldējumu. Novērtējot maltīti, Jana un Martins neslēpa, ka tā ir patiešām garda un gastrobāra šefpavārs ir spējis abus pārsteigt! Taču, ko par maltīti populārā šefpavāra Ērika Dreibanta “Restorānā 3” šova jaunākajā sērijā, kas pie skatītājiem nonāks jau šo sestdien, teiks Katrīne Saulīte?
Kādi ir šova “8 naži un gardēdis” noteikumi?
Katrā no raidījuma sērijām astoņi Latvijā iecienītu un populāru restorānu īpašnieki dodas viens pie otra ciemos, lai baudītu un arī vērtētu trīs ēdienus no ēdienkartes. Tos iepriekš, neviena nezinot, būs jau izvēlējies un nogaršojis “slepenais viesis” – sabiedrībā zināma personība, kurš restorānā viesosies kādā parastā dienā.
Brīdī, kad notiks svinīgās pusdienas un ar restorāna maltīti cienāsies “naži” jeb restorāna īpašnieki – “gardēdis” ar video kameras palīdzību vēros un salīdzinās sev pasniegtos ēdienus ar lepnajiem viesiem sarūpētajiem. Vai astoņiem nažiem servētā maltīte būs tieši tāda pati kā tiek galdā celta ierastās restorāna darba dienās? Vai porcijas būs tikpat lielas un apkalpošana tikpat viesmīlīga? Salīdzinot ekrānā redzēto maltīti ar restorānā baudīto, slepenais viesis dos savu vērtējumu jeb zvaigznītes, kas kopā ar restorāna īpašnieku atzīmēm, ļaus noteikt – kurš tad no “nažiem” ir pelnījis Latvijas labākā restorāna titulu?
Kuri restorāni būs gatavi izaicinājumam?
Savas restorāna durvis kolēģu un sabiedrībā zināmu personību vērtējumam atvērs Dāvis Auškāps (gastrobārs Jūlijs Pumpurs), Ēriks Dreibants (Restorāns 3), Lauris Aleksejevs (36. līnija), Sandis Solims (Gūtenbergs), Ilze Briede (Pils Ķēķis), Egons Mednis (Dikļu pils), Linda Mūrniece (Mazais Otto), kā arī Rihards Frīdenbergs – Kalniņš (Telpa M8). Bet kā slepenais viesis uz restorāniem dosies un ēdienus vērtēs TV personība Jana Duļevska, hokejista Kaspara Saulieša sieva Katrīne Sauliete, dietoloģe Lolita Neimane, mūziķis Lauris Reiniks, TV personība un skaistumkopšanas salona īpašniece Binnija Ārberga, aktrises Evija Skulte un Regīna Devīte, kā arī modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs.