Foto. pexels.com/Ella Olssen

Kūpināts lasis 8

Svaigas laša filejas ir ļoti cienītas to daudzpusīgo pagatavošas iespēju dēļ un to veselīgo tauku dēļ, taču kūpināts lasis ir vēl vienkāršāks ceļš uz veselīgu maltīti.

Tā kā tas jau ir pagatavots, tas jau uzreiz ir gatavs pievienošanai salātos un pastās. Kūpināts lasis īpaši labi sader ar citrona, diļļu, kūpinātas paprikas vai krējuma-siera garšas .

Tā kā kūpināts lasis parasti tiek piedāvāts mazākos iepakojumos, pārpalikumu, ko ietaupīt vēlākam, var arī nebūt. Ja tomēr to paliek, varat to uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī 1 nedēļu (vai 1 mēnesi saldētavā).

Tāpat kā svaigs lasis, arī kūpināts lasis satur daudz omega-3 taukskābju, kas pazīstamas ar to labvēlīgo ietekmi uz sirds un smadzeņu veselību. Tas satur arī vitamīnus A un E, antioksidantus, kas cīnās ar iekaisumu. Vienkārši uzmanieties, lai tā augstā nātrija saturs ir 600–1200 miligrami uz 100 gramu porciju.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.