Foto. pexels.com/Ella Olssen

Konservēti turku zirņi jeb aunazirņi 0

Ja jums ir aunazirņu kārba, jums jau mājās ir visu veidu vakariņas (un arī pusdienas). Pievienojiet šos pākšaugus zupām vai sautējumiem, lai iegūtu papildu olbaltumvielas un šķiedrvielas. Vai arī sasmalciniet tos ar citronu sulu, svaigām dillēm un kubiņos sagrieztu seleriju kā smēriņu uz maizes. Kam ir vairāk laika, var cept aunazirņu kūku, gatavot aunazirņu taco un aunazirņu salātus.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“No kaut kā diemžēl jāatsakās.” “Swedbank” bankomātos vairs nav pieejams viens pakalpojums 58
Kokteilis
Viņi staigā pa plānu ledu… 6 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri visbiežāk nostājas uz noziedzības ceļa
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Lasīt citas ziņas

Nezimantotos aunazirņus slēgtā traukā ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai, un tos var pat sasaldēt. Lai tas izdotos pavisam labi, nosusiniet konservētos aunazirņus un pēc tam vienā kārtā saldētavā sasaldējiet. Kad tie ir sasaldēti, uzglabājiet tos maisiņā ar rāvējslēdzēju vai citā hermētiskā traukā.

Neskatoties uz to pieticīgo izskatu, aunazirņi ir īsts spēka avots – viena tase vārītu pupiņu satur 12,5 gramus šķiedrvielu, 14,5 gramus olbaltumvielu un tikai 4 gramus tauku. Tajos ir arī diezgan daudz mangāna, kas atbalsta kaulu veselību, un folātu, B vitamīnu, kas palīdz radīt jaunas šūnas un veidot DNS.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.