Foto: AP/Reuters/Scanpix/LETA/LA.lv kolāža

Francija nosūta karaspēku uz Ukrainu 336

Ģenerālis Barons norāda, ka sliktākajā gadījumā arī Francijas prezidents Emanuels Makrons var izšķirties par karaspēka sūtīšanu uz Ukrainu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas 188
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Viņš atgādina, ka Makrons neizslēdza karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

“Es neko neizslēdzu, jo mums ir darīšana ar kādu, kurš neko neizslēdz,” atzina Makrons, atbildot uz jautājumu, vai viņš paliek pie gada sākumā sacītā, ka viņš neizslēdz Rietumu karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Makrons paziņoja, ka gadījumā, “ja Krievija nolemtu iet tālāk, mums visiem jebkurā gadījumā nāksies uzdot sev šo jautājumu” par karavīru nosūtīšanu.

“Man ir skaidrs stratēģisks mērķis – Krievija nedrīkst uzvarēt Ukrainā,” uzsvēra Makrons. “Ja Krievija uzvarēs Ukrainā, Eiropā nebūs drošības.”

“Kurš var izlikties, ka Krievija tur apstāsies? Kāda drošība būs pārējām kaimiņvalstīm, Moldovai, Rumānijai, Polijai, Lietuvai un citām?” retoriski jautāja Makrons.

Ģenerālis Širefs laikrakstam sacīja: “Es domāju, ka ģenerāļa Barona prognoze par sliktāko scenāriju ir pilnīgi pareiza, ka NATO karaspēkam var nākties iesaistīties karā pret Krieviju, lai to apturētu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.