Foto: Unsplash

Kā izturēties pret pasīvo agresiju attiecībās 22

Lai arī aprakstītais agresora tips izskatās ļoti nepatīkams, indivīdi, kuri izmanto visus iepriekš minētos paņēmienus, ir reti sastopami. Tomēr jāzina, kā izturēties pret partneri, kam ir nosliece uz šādiem izlēcieniem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

1. Pajautā sev, vai vērts turpināt attiecības. Pirmkārt, ir svarīgi saprast, vai esi gatavs veltīt laiku un enerģiju šim cilvēkam. Nav garantijas, ka viņa noslieces pazudīs bez pēdām. Neceri, ka no rīta partneris pamodīsies citāds: tas prasīs daudz pacietības un savstarpējas mīlestības. Ja patiešām viņu mīli un vēlies būt kopā visu dzīvi – cīnies. Ja nemīli, nav vērts mocīties.

2. Padomā, kā tu reaģē uz tādu izturēšanos. Tas, kā pasīvi agresīvais partneris izturēsies nākotnē, lielā mērā atkarīgs no tevis. Vai tu padodies provokācijām? Vai viegli tevi sadusmot? Vai tu paciet viņa izlēcienus, jo nezini, kā pretoties? Vai arī uzreiz pamani raksturīgos simptomus un mēģini tiem nepaļauties? Izprotot sevi, sapratīsi, kas jāmaina jūsu attiecībās.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Atzīmē “sarkanās līnijas”. Svarīgi saprast, kas tev ir pieņemams un kas – noteikti nē. Nosaki skaidras robežas un neļauj tās pārkāpt. Izrunājies ar partneri un paskaidro, kas notiks, ja viņš ignorēs lūgumu.

4. Gatavojies konfrontācijai. Pārmest pasīvo agresiju ir bezjēdzīgi. Šādi cilvēki izvairās no konfrontācijas, tāpēc maz ticams, ka izdosies atrisināt situāciju tavā labā. Viņš var visu noliegt, raudāt, izvairīties no sarunas – vienkārši esi tam gatavs.

5. Esi neatlaidīgs. Labākais veids, kā tikt galā ar pasīvi agresīvo partneri, ir neatlaidība un tiešums. Ja nolēmi, ka vairs necietīsi viņa izlēcienus, pasaki par to ļoti skaidri, vēlams bez liekām emocijām. Izskaidro, ko vēlies, un, ja nepieciešams, atkārto.

6. Nelieto vārdus “pasīvā agresija”. Drošākais veids, kā atstumt partneri, ir pateikt, ka viņš ir agresors. Tā vietā, lai žonglētu ar šo terminu, saki, cik sāpīgi tev ir un cik nepatīkami jūties. Lai mēģina iedomāties sevi tavā vietā.

7. Paliec pats. Attiecības ar šādu partneri bieži noved pie tā, ka visa pasaule sāk griezties ap viņu – lai tikai viņš būtu laimīgs un pārstātu īgņoties. Ja vēlies, lai viņš maina savu uzvedību, tas jāpārtrauc. Dzīvo savu dzīvi, pavadi laiku kopā ar tiem, kurus mīli, koncentrējies uz saviem mērķiem. Iespējams, ka viņam nepatiks tas, ka tu nodarbojies ar savām lietām, kamēr viņš ir sliktā garastāvoklī, un attiecības beigsies. Vai varbūt viņš sapratīs, ka esi cieņas vērts, un jūtas uzliesmos ar jaunu sparu.

8. Esi atturīgs, mierīgs un savaldīgs. Tas nav viegli, bet, ja esi apņēmies saglabāt attiecības un visu mainīt uz labo pusi, ir svarīgi mierīgā tonī pārrunāt visas domstarpības. Pirmkārt, tā būsi morāli pārāks, un, otrkārt, tevi nevarēs vainot, ka piekasies vai izpūt no mušas ziloni.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.