Lai produkti burciņā ilgāk glabātos 0

Vivanta Volkova, “Latvijas Avīzes” dežurējošā redaktore: Kamēr dārzs snauž, katrā mājā ierasts tukšot ziemas krājumus. Ievārījuma burciņu, sulas un gurķu trīslitru burku visbiežāk neizdodas pieveikt vienā vai divos vakaros, tāpēc jāgādā, lai rūpīgi gatavotais būtu ēdams ilgāku laiku. Man šim nolūkam virtuvē glabājas kādreiz tirgū Ukrainā iegādāts noderīgs rīks – neliels vakuuma sūknītis un speciāli vāciņi (vakuuma metode konservēšanā ir populāra, un nepieciešamos komplektus var meklēt arī internetveikalos). Burku vāciņiem centrā ir ventilis, caur kuru no burkas atsūknēt gaisu. Tādējādi vidē bez skābekļa baktērijām neizdodas strauji vairoties, un, piemēram, sula nesarūgst vismaz desmit dienu. Ilgāk glabājas arī dažādi svaigie produkti: zaļumi, augļi, dārzeņi, gaļa, svaigi spiesta sula u.c. Savukārt ceļojumā vasarā maizītes un salātus ērti un bez bažām labāk ņemt līdzi, ieliktus burkās vakuumā.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
RAKSTA REDAKTORS
Kā krāpnieki zina, kur meklēt cilvēkus ar vairākiem tūkstošiem kontā – vai banku dati kaut kur noplūst? Atbild eksperti
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Lasīt citas ziņas

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.