Kafijas dzeršanas laika nozīme 4

Iepriekšējie pētījumi par mērenu kafijas patēriņu bieži liecinājuši, ka tas saistīts ar zemāku 2. tipa cukura diabēta, sirds un asinsvadu slimību un priekšlaicīgas nāves risku. Tomēr pierādījumi par tādiem faktoriem kā ģenētika, kafijas daudzums vai pievienotie saldinātāji ir bijuši neviennozīmīgi vai pretrunīgi.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Jaunajā pētījumā tika analizēti 40 725 pieaugušo uztura un veselības dati no Nacionālā veselības un uztura pārbaudes apsekojuma, kas veikts no 1999. līdz 2018. gadam. Dalībnieki sniedza informāciju par savu uzturu iepriekšējās dienas laikā.

Gan kofeīna, gan bezkofeīna kafija tika iekļauta, un tās patēriņš tika kategorizēts trīs periodos: rīts (4:00–11:59), pēcpusdiena (12:00–16:59) un vakars (17:00–3:59).
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.