Pārtikas ražotāji izstādē “Riga Food 2014” vilina ar jaunumiem 1
“Jau otro gadu piedalāmies, un tas ir svarīgi, jo katra reklāma dod savus augļus,” teic Zemgales novada stendā sastaptā zemnieku saimniecības “Kraujas” saimniece Gunta Čepuka. “Kraujas” nodarbojas ar cūku nobarošanu, un kā mājražotājs tā uz izstādi atvedusi jaunāko produktu – cūkgaļas konservus. Pie “Latgolys golda” satiktā saimniece Ira Černiša piedāvā pirtī kūpinātu sieru, plātsmaizes, pakšu sieru un smeķīgu speķīti, kas raksturīgs tikai Latgalei. Ar īpašu koku masāžu piesaista saimniece no Aglonas novada “Zemeņu Krastiņiem” Anita Rezčenko, kas izstādē piedalās pirmoreiz un atraktīvi noper arī “Latvijas Avīzes” žurnālisti.
Latvijas hallē novadu stendos izvietojušies galvenokārt mājražotāji, bet blakus zālē jaunumus rāda lielie uzņēmumi. Ar plašu stendu skatienus piesaista “Agrofirma Tērvete”, kas turpina ieguldīt miljoniem investīcijas un plāno sākt kvasa un veselības dzēriena ražošanu. Arī šokolādes ražotājs “Pure Chocolate” piedāvā jaunākos produktus, kam analogu neesot daudzviet pasaulē. Tieši inovācijām izstādē pievērsta īpaša uzmanība – interesenti var iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā.
Līdztekus produktu ekspozīcijām izstādē norisināsies atraktīvi pavāru, konditoru, bārmeņu un baristu konkursi, šovi un izglītojoši pasākumi. Izstāde “Riga Food 2014” skatāma līdz 7. septembrim.