Foto – Gundega Skagale

Izlolo senu sapni. “Zīlūžu” piensaimniecība Valmierā atver savu veikaliņu “Grasbergs” 0

Lai paplašinātu produkcijas noietu, kā arī piedāvātu pircējiem daudzveidīgu, uz vietas piensaimniecībā saražotu produkciju, zemnieku saimniecība “Zīlūži” Valmierā atvērusi savu veikalu “Grasbergs”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Zemnieku saimniecības “Zilūži” piena busiņi jau vairākus gadus braukā pa lauku teritorijām un pilsētām piegādājot dabīgus piena produktus tuvāk cilvēkiem. Tomēr jau vairāk nekā gadu tika lolots arī sapnis par pašu atvērtu veikaliņu pilsētā, lai arī tie, kuri nespēj pielāgoties busiņu maršrutiem, varētu baudīt kvalitatīvus piena produktus.

Kā stāsta saimniecības vadītājs Jānis Grasbergs, no idejas līdz realizācijai pagāja ilgs laiks. “Sākotnēji šķita, ka veikalu atvērsim daudz ātrāk, jau iepriekšējā gadā, taču lielā produktu pieprasījuma dēļ busiņos nācās pārstrukturēt ražošanu, iekārtot jaunas ražošanas telpas un uzlabot pārstrādes tehnoloģijas, lai varam nodrošināt lielāku apjomu un kvalitāti gan maršrutu piegādēs, gan atverot veikalu Valmierā. Taču nu tas ir noticis un šobrīd esam ļoti gandarīti par paveikto, jo ir sakārtotas vairākas lietas ražošanā un piena produktu veikals beidzot ir atvērts valmieriešiem.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Veikala atvēršana gan neko nemaina jau ierastajā darbībā un busiņi turpina kursēt kā ierasts gan Valmierā, gan ārpus tās.

Grasbergu ģimenes saimniecība “Zilūži” ir ģimenes vērtība un lolojums, kas darbojas jau trešajā paaudzē. 2013.gadā Grasbergu ģimene paši sāka piena pārstrādi, turklāt darot to pēc saviem kvalitātes standartiem, veidojot maksimāli dabīgus piena produktus. Saimniecības produktu radīšanā tiek izmantots piens, kas iegūts no pašu govīm, līdz ar to piena ceļš līdz pārstrādei ir ļoti īss. Īpašās receptes ļauj produktiem gatavoties dabīgā un lēnā veidā, bez procesa paātrināšanas, kas nosaka to kvalitāti.

“Grasbergs” veikals iekārtots bijušajā “Pluss Punkts” kioskā Valmierā, Pārgaujā, Stacijas un Nākotnes ielas krustojumā. Veikalā šobrīd ir iespējams iegādāties dažādus piena produktus – pienu, kefīru, krējumu, biezpienu, sviestu, jogurtu un saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.