Foto-Ilze Pētersone

Izjauktais ābolu pīrāgs ar saldējumu 1

Autors: Ilze Pētersone, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

Gatavo ābolus

“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Kā atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
“Tas ir vienīgais, kas darbosies.” Īlons Masks atklāj, kas palīdzēs izbeigt karu Ukrainā
Lasīt citas ziņas

6 vidēja izmēra sagrieztus skābenus ābolus katlā aplej ar 400 ml baltvīna, pieber 200 g brūnā cukura, nosedz ar vāku un karsē zemā temperatūrā, līdz cukurs kristalizējies un vīns izvārījies. Noņem no virsmas, lai turpina lēnām gatavoties.

Gatavo karameli

200 g baltā cukura katlā karamelizē (šefpavāre karamelizācijas laikā cukuru maisa, iegūstot elastīgāku masu, ja gatavošanas beigās ir kunkuļi, karameli izkāš caur sietu), pievieno 80 g sviesta un samaisa, 300 g saldā krējuma un masu kādu laiku pavāra, beigās pieber šķipsniņu sāls. Šķidrāka karamele jāvāra īsāku laiku un – otrādi. Var uzglabāt ledusskapī līdz 10 dienām.

Gatavo drumstalas

CITI ŠOBRĪD LASA

80 g brūnā cukura, 120 g mandeļu vai kviešu miltu, 80 g sviesta ar rokām samīca neviendabīgā masā, pievieno sarīvētu ½ citrona miziņas, tējkaroti citrona un tējkaroti laima sulas. Liek uz plāts un cep cepeškrāsnī 180°C 8 min.

Pirms deserta pasniegšanas ābolus uzsilda kopā ar karameli, liek traukā, uzber citrona drumstalas un pievieno saldējumu, piemēram, vaniļas–burbona un rotā ar kaltētām rudzupuķēm.

Foto – Ilze Pētersone
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.