Izdosies pat iesācējiem virtuvē: mājās gatavoti čebureki! 9
Vairums no mums šobrīd sociāli ir daudz mazāk aktīvi nekā agrāk un daudz laika pavada mājās. Vai nevēlies šo laiku veltīt ēdiena gatavošanai? Čebureki! Kuram gan tie negaršo?! Bet tikai retais pats ir mēģinājis tos pagatavot mājās – kā izrādās, to izdarīt nav nemaz tik sarežģīti kā pirmajā mirklī varētu šķist!
Mājās gatavoti čebureki
Mīkla:
- Kefīrs – 300 grami
- Ola – 1 gab.
- Sāls – 1/2 tējkarote
- Milti – 500 grami
Pildījums:
- Malta gaļa (jauktā – puse cūkgaļa, puse – liellopa gaļa) – 800 grami
- Sīpols liela izmēra – 1 gab.
- Ķiploks – 2 daiviņas
- Mazliet pētersīļu – 20 grami
- Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu: traukā ielej kefīru, pievieno olu un sāli. Pievieno aptuveni 80% miltu un sāk maisīt mīklā, visu laiku pieberot miltus vēl mazliet klāt, turpina cītīgi maisīt, kamēr mīklai ir laba konsistence. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek “atpūsties” uz 30 minūtēm.
2. Pa to laiku sāk gatavot pildījumu. Liek traukā malto gaļu, smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku (vislabāk izspiestu), pievieno sāli, piparus – pēc garšas.
3. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam sadala mīklu un pildījumu 16 daļās.
4. No mīklas saveļ vienāda izmēra bumbiņas un ar mīklas rulli katru no tām izrullē kā pankūku.
5. Vienā pankūkas pusē liek pildījumu un otru pusi liek virsū, aizspiežot mīklas maliņas ciet. Lai mīkla neliptu pie pirkstiem, tos samērcē remdenā ūdenī.
6. Ja čebureka maliņas ir izveidojušās nevienādas, tās pielīdzina ar nazīti. Vēlreiz pārliecinās, ka malas ir cieši aizspiestas ciet.
7. Liek iepriekš uzkarsētā eļļā (eļļas temperatūrai jābūt 180 grādiem pēc Celsija skalas) dziļā pannā, līdz čebureks no abām pusēm kļūst zeltaini brūns.
8. Katru čebureku pēc izņemšanas no eļļas noliek to uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Labu apetīti!