Izcils gardums karstai vasaras dienai: mango kūka, kas nav jācep! 0
Režisora un aktiera Intara Rešetina mīļotā sieva Zanda Zariņa-Rešetina, kura ir arī fitnesa trenere netur sveci zem pūra – sociālajos tīklos dalījusies ar izcilu recepti karstai vasaras dienai – mango kūku.
Sastāvdaļas:
- 300 grami Indijas riekstu (vismaz 3h izmērcēti ūdenī)
- 200 ml ūdens
- 1 litrs mango biezeņa
- 400 ml kokosriekstu piena
- Sula no 2 laimiem
- 30 grami želatīna
- Saldinātājs pēc nepieciešamības (piemēram, 2 ēdamkarotes eritritola ar munka augļa ekstraktu)
Kūkas pamatnei:
- 100 grami smalkais musli ar augļiem
- 100 grami grauzdētas auzu pārslas
- 100 grami dateles
- 50 grami kokosriekstu skaidiņas
- 80 grami kokosriekstu eļļas
Pagatavošana:
Sāk ar kūkas pamatni – dateles sasmalcina blenderī un sajauc ar smalko musli, auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un kokosriekstu eļļu. 24 cm diametra formā ieklāj cepamo papīru un liek iekšā gatavo masu to stingri piespiežot, lai veidojas blīva pamatne. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un uz 5 minūtēm liek kūkas pamatni cepties. Kamēr tā cepas un vēlāk atdziest, tiek sagatavota kūkas galvenā kārta.
Blenderī ieliek riekstus un ūdeni, piespiež laima sulu, visu sablenderē krēmīgā masā.
Pievieno mango biezeni vai arī dažus gatavus mango, kokosriekstu pienu – turpina blenderēt.
Saldinātāju (cukuru vai ko citu) pievieno pēc vajadzības.
Tad uzbriedina želatīnu, kārstā ūdens peldē izkausē un pievieno mango masai. Vēlreiz kārtīgi sajauc un lej formā. Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
Šeit vari aplūkot oriģinālo ierakstu: