Izcili garšīgas vistas gaļas kotletes: kā pagatavot? 14
Kotletes ir viens no iecienītākajiem un, šķiet, viens no visbiežāk gatavotajiem ēdieniem teju vai katrā ģimenē. Garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem, pie tam – der arī viesībās! Kas gan tās bez viesībām bez garšīgām kotletēm? Taču kā pagatavot nu ļoti garšīgas kotletes?
Šajā receptē ir tikai viens “triks”: viena sastāvdaļa, kas kotletes padara patiešām lieliskas! Vienkārši un ļoti, ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas:
• Malta vistas gaļa – 0,5 kg
• Vistas olas – 2 gab.
• Majonēze – 2 ēdamkarotes
• Kviešu milti – 2 ēdamkarotes
• Sīpols – 1 vidējs gab.
• Sāls, pipari – pēc garšas
• Eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
1. Dziļā traukā maltajai gaļai pievieno miltus, olas, majonēzi un visu kārtīgi samaisa.
2. Notīra sīpolu un sarīvē uz rīves, pievieno masā, pieber sāli un piparus – visu kārtīgi sajauc ar rokām.
3. Uzkarsē pannā eļļu. Samitrina rokas ūdenī un veido no masas bumbiņas – liek uz sakarsētas pannas. Sākumā cep uz straujas uguns no abām pusēm, pēc tam uguni samazina un ļauj apbrūnināties no abām pusēm.
Pasniedz ar salātiem un piedevām. Labu apetīti!