Izcili garšīga maltīte: baklažānu sacepums ar tomātiem, zaļumiem un “Mozarella” sieru 2
Prast izcept baklažānus tā, lai tie garšotu izcili, ir jāprot, taču šī recepte neliks vilties pavisam noteikti! Lai šo brīnišķīgi garšīgo veģetāro ēdienu pagatavotu bez baklažāniem vēl vajadzēs tomātus, ķiplokus un baziliku, bet pats galvenais – nežēlot Mozarella un Parmezāna sieru!
Sastāvdaļas:
• Baklažāni – 1 kg
• Augu eļļa – 100 ml
• Olīveļļa – 40 ml
• Ķiploks – 1 daiviņa
• Konservēti tomāti savā sulā (tomāti gabaliņos) – 1 kg
• Mozarella siers – 300 gr
• Parmezāna siers (rīvēts) – 100 gr
• Baziliks – 10 gr
• Sāls – pēc garšas
• Melni maltie pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Baklažānus sagriež ripiņās, ne biezākās kā 1 cm. Uzber sāli un piparus (uz abām pusēm) un atstāj vismaz uz stundu nostāvēties. Pēc tam nomazgā remdenā ūdenī katru šķēlīti un noliek uz papīra dvieļa nosusināties.
2. Pannā uzkarsē augu eļļu un liek tajā apcepties baklažānus. Cep no abām pusēm, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Pēc tam noliek uz papīra dvieļiem, lai liekā eļļa notek.
3. Pēc tam pannu izmazgā, ielej olīveļļu, to uzkarsē un liek cepties saspiestus ķiplokus (cep ne ilgāk kā 30 sekundes!), pēc tam pievieno tomātus no bundžas un sasmalcinātu baziliku. Karsē aptuveni 5 minūtes, kamēr tomāti ir uzsiluši. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4. Cepamo trauku iesmērē ar olīveļļu, kārto tajā vienā kārtā baklažānu škēlītes, pēc tam mozarella sieru, kas sagriezts šķēlēs un tomātu, ķiploku, bazilika mērci, ko sagatavojāt iepriekš. Visam pāri uzber Parmezāna sieru. Šādā secībā atkārto tik reižu, cik dziļš ir cepamais trauks, pēdējā kārtiņā – pārber rīvēto Parmezāna sieru. Liek cepties cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep 40 minūtes.
Labu apetīti!