Izcili garšīga cepumu torte ar kondensēto pienu un citronu: bez cepšanas! 10
Dažreiz gadās tā, ka esi sarūpējis svinību galdu, bet aizmirsis par desertu – nebēdājies! Un ne tikai tādām reizēm – arī tad, ja tev un ģimenei sakārojas kādu mājās gatavotu torti, kas nav jācep, šī ir visātrākā, izcilākā un garšīgākā recepte!
Cepumu torte ar kondensēto pienu un citronu
Sastāvdaļas:
Smilšu cepumi (piemēram, klasiskie “Selgas” vai citi) – 1 kilograms
Kondensētais piens – 1 burciņa
Saldais krējums – 1 burciņa (tikpat liels daudzums kā kondensētais piens)
Citrons – 1 vidējs gab.
Kokosriekstu skaidiņas – pārkaisīšanai!
Pagatavošana:
1. No citrona izspiež visu sulu.
2. Kondensēto pienu un saldo krējumu sajauc kopā līdz vienmērīgai konsistencei. Turpinot jaukt (vislabāk gan ar mikseri!) pakāpeniski pievieno citronu sulu.
3. Formā, kurā torti gatavosiet, vienā kārtā lieciet cepumus un tad klājiet virsū iepriekš sagatavoto masu no saldā krējuma, kondensētā piena un citronu sulas. Lieciet tik kārtiņās, cik to atļauj trauka forma un augstums. Veidojiet kārtas tā, lai pēdējā kārtiņa ir masa, nevis cepumi. Uzberiet virsū kokosriekstu skaidiņas!
4. Ievietojiet trauku ledusskapī vismaz uz dažām stundām, bet vislabāk – uz visu nakti.
Labu apetīti!