Foto: Shutterstock

Izcilām pusdienām vai vakariņām: spageti ar maltu gaļu, tomātiem un burkāniem 1

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Lasīt citas ziņas

Tagad, kad restorāni atkal kādu laiku apmeklētājiem klātienē būs slēgti, noderēs pārbaudītas iecienītāko ēdienu receptes. Viens no visbiežāk pasūtītājiem ēdieniem kafejnīcās un restorānos ir spageti ar “Boloņas mērci”. Kā to pagatavot izcilu mājās? Šī recepte neļaus nekam noiet “šķērsām”!

Sastāvdaļas:

• 400 g spageti
• 400 g maltās gaļas
• 30 g puscietā siera
• 2 burkāni
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• kārba (850 ml) konservētu tomātu
• pusglāze dārzeņu buljona
• olīveļļa
• sāls, pipari
• timiāns

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sakarsētā eļļā apcep malto gaļu, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un sīpolu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, pieber sāli, piparus, pieliek timiānu, visu vēl nedaudz pacep.

2. Pieliek konservētos tomātus, pielej buljonu, lēni vāra 10 minūtes, bieži apmaisot.

3. Spageti izvāra sālsūdenī, nokāš. Ja nepieciešams, mērcei pieber vēl sāli un piparus. Spageti iemaisa mērcē. Pirms pasniegšanas uzrīvē sieru.

Lai spageti nesaliptu, kad tie nokāsti, iemaisa nedaudz eļļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.