Izcilam brīvdienu ēdienam! Kalmāra gredzentiņi ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci 0
Brīnišķīga recepte indiešu virtuves garšu notīs! Kopā ar tikko vārītiem rīsiem šis ēdiens var kļūt par nopietnu konkurentu jūsu mīļāko ēdienu sarakstā.
Kalmāra gredzeni ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci
Sastāvdaļas mērcei:
Viens vidējs sīpols
Svaigs ingvers – 20 grami
Ķiploks – 2 daiviņas
Karija pulveris – 2 tējkarotes
Viens neliels kabacis
Kokosriekstu piens – 400 ml
Kalmāru gredzeni (saldēti) – 700 grami
Ķiršu tomātiņi – 150 grami
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Viens vidējs citrons
Sāls un pipari pēc garšas
Piedevas:
Rīsi pēc izvēles
Pagatavošana:
Kalmāriem jābūt “gredzentiņos” – ja izmantosiet gaļu no vesela kalmāra, tas jānotīra un jāsagriež gredzenos. Veikalos saldētajos produktos ir jau nopērkami gredzenos sagriezti kalmāri.
Smalki sagriež sīpolu, čiploku un ingveru.
Kabaci sagriež salmiņos. Tomātiņus – uz pusēm. Ja izmanto parastos, nevis ķiršu tomātiņus, tad tos sagriež kubiciņos.
Paralēli uzliek vārīties rīsus.
Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļu. Liek cepties sagrieztos sīpolus, ķiploku un ingveru. Apmaisa un cep dažas minūtes līdz sīpoli kļūst viegli, zeltaini brūni.
Pievieno karija pulveri un kabaci – visu kārtīgi samaisa un turpina cept.
Pievieno kokosriekstu pienu. Pievieno dažas tējkarotes (pēc garšas!) izspiestas citrona sulas un sāli, piparus – pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.
Ļauj uzvārīties un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 5-6 minūtes. Pievieno kalmāru.
Samaisa un turpina sutināt vēl 3 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus un ļauj pavārīties vēl aptuveni 1 minūti.
Ņem nost no pannas un pasniedz ar karstiem rīsiem. Labu apetīti!