Foto: Pexels

Izcilam brīvdienu ēdienam! Kalmāra gredzentiņi ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci 0

Brīnišķīga recepte indiešu virtuves garšu notīs! Kopā ar tikko vārītiem rīsiem šis ēdiens var kļūt par nopietnu konkurentu jūsu mīļāko ēdienu sarakstā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Kalmāra gredzeni ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci

Sastāvdaļas mērcei:

Viens vidējs sīpols
Svaigs ingvers – 20 grami
Ķiploks – 2 daiviņas
Karija pulveris – 2 tējkarotes
Viens neliels kabacis
Kokosriekstu piens – 400 ml
Kalmāru gredzeni (saldēti) – 700 grami
Ķiršu tomātiņi – 150 grami
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Viens vidējs citrons
Sāls un pipari pēc garšas

Piedevas:

Rīsi pēc izvēles

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Kalmāriem jābūt “gredzentiņos” – ja izmantosiet gaļu no vesela kalmāra, tas jānotīra un jāsagriež gredzenos. Veikalos saldētajos produktos ir jau nopērkami gredzenos sagriezti kalmāri.

Smalki sagriež sīpolu, čiploku un ingveru.

Kabaci sagriež salmiņos. Tomātiņus – uz pusēm. Ja izmanto parastos, nevis ķiršu tomātiņus, tad tos sagriež kubiciņos.

Paralēli uzliek vārīties rīsus.

Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļu. Liek cepties sagrieztos sīpolus, ķiploku un ingveru. Apmaisa un cep dažas minūtes līdz sīpoli kļūst viegli, zeltaini brūni.

Pievieno karija pulveri un kabaci – visu kārtīgi samaisa un turpina cept.

Pievieno kokosriekstu pienu. Pievieno dažas tējkarotes (pēc garšas!) izspiestas citrona sulas un sāli, piparus – pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.

Ļauj uzvārīties un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 5-6 minūtes. Pievieno kalmāru.

Samaisa un turpina sutināt vēl 3 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus un ļauj pavārīties vēl aptuveni 1 minūti.

Ņem nost no pannas un pasniedz ar karstiem rīsiem. Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.