Foto: Shutterstock

Izcili gardas un aromātiskas brokastu maizītes ar sieru un žāvētu gaļu: gatavotas cepeškrāsnī 0

Brīnišķīga recepte aromātiskām un sātīgām brokastīm! Gatavojot šīs maizītes, virtuvē būs jūtams tik garšīgs aromāts, ka pamodīsies pat rūdītās pūces – tieši uz brokastu laiku!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Es lūdzu, lai to asins suni paņem.” Elejas Veronika atklāj, vai Latvijā gaidāms karš
Kokteilis
Pamani dīvainus priekšmetus mājoklī? 9 pazīmes, kas var liecināt par ļaunās acs klātbūtni
RAKSTA REDAKTORS
“Vai tiešām šis izskatās pēc 12 eiro vērta ēdiena?” Kliente sašutusi par maltīti, ko saņēmusi no Rīgas restorāna
Lasīt citas ziņas

Kārtainā mīkla – 0,5 kg
Siers – 150 grami
Žāvēta gaļa – 150 grami
Ola – 1 gab.
Milti – mīklas sagatavošanai

Pagatavošana:

1. Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas. Mīklu jāizņem no ledusskapja, lai tā paspētu atkust istabas temperatūrā, citādi izrullēt to plānu nebūs iespējams.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Uzberiet uz galda miltus un izrullējiet mīklu plānā kārtiņā, apmēram 1-2 mm biezumā.

3. Sagrieziet plānās šķēlītēs sieru un žāvētu gaļu (ja patīk labāk – sieru var sarīvēt un gaļu – sagriezt mazos kubiciņos).

4. Uz mīklas vienmērīgi izklāj sieru, pēc tam – pa virsu gaļu.

5. Mīklu sarullē ruletē pēc iespējas ciešāk.

6. Sagriež mīklu gabaliņos, aptuveni 4 cm platumā.

7. Katru gabaliņu apsmērē ar iepriekš sakultu olu, lai cepot maizītēm būtu skaista, zeltaina krāsa.

8. Kārto maizītes uz cepampapīra uz pannas un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 20 līdz 25 minūtes.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.