Izcila uzkoda, kas no šķīvja viesībās pazūd pirmā: ātrā siļķe kažokā 4
“Kam gan negaršo siļķe kažokā, taču, cik daudz laika un pūļu prasa šī ēdiena pagatavošana, zina vien tie, kas to ir gatavojuši paši nevis tikai mielojušies ciemos,” – stāsta praktiski.lv redaktore Laura. “Zinot manu “vājību” uz draudzenes gatavoto siļķi kažokā, reiz viņa pajokoja, ka tagad viņai ir risinājums – recepte, ko varētu nosaukt par “ātro” siļķi kažokā, jo šī ēdiena pagatavošana prasa vien dažas minūtes.”
No šķīvjiem viesībās šis ēdiens pazūd pirmais, tāpēc, ja izlemsiet to gatavot (un noteikti izlemsiet, kad reiz pamēģināsiet), pagatavojiet uzreiz vairāk!
Lūk, cik vienkārši to ir pagatavot!
Ātrā siļķe kažokā
Sastāvdaļas:
- “Rimi” rudzu sausmaizītes ar ķiplokiem (laiviņas)
- Vārīta biete
- Maza izmēra sīpols
- Marinēta siļķes fileja
- Jebkurš krēmsiers
- Dekorēšanai – baziliks, dilles
- Garšai – citronpipari
Pagatavošana:
Uz sausmaizītēm smērē krēmsieru, virsū liek mazu škēlīti (es griežu gareniski) marinētu siļķes fileju, plānu šķēlīti vārītas bietes un tikpat plānu šķēlīti sīpola.
Pārkaisu ar sasmalcinātām dillēm un pievienoju mazliet citronpiparus.
Labu apetīti!