Izcila mājās gatavota pica Gordona Remzija gaumē 0
Laikam būtu grūti atrast kādu, kam negaršo pica. Lai gan par īsteniem picu meistariem tiek uzskatīti itāļi, izcili gardu picu var pagatavot arī mājās. Slavenais britu šefpavārs Gordons Remzijs piedāvā mazliet neierastu Margarita recepti, ierasto baziliku aizvietojot ar rozmarīnu. Garšo neaprakstāmi labi. Aiziet, pie darba!
Sastāvdaļas
Mīklai
14 g sausā rauga
1 ēdamk. cukura
4 ēdamk. augstākā labuma olīveļļas
500 g miltu
1 ēdamk. smalka jūras sāls
Pildījumam
8 ēdamk. tomātu pastas
2 bumbiņas mocarella siera
Svaigi malti melnie pipari
2 rozmarīna zariņi
Olīveļļa
Pagatavošana
Vispirms gatavo picas mīklu. Raugu un cukuru sajauc ar 325 ml silta ūdens un atstāj uz pāris minūtēm. Tikmēr bļodā iesijā miltus, pievieno sāli un izveido vidū bedrīti, kurā ielej eļļu un rauga maisījumu.
Izmantojot karoti, miltus no sāniem lēnām sabirdina bedrītē, un pamazām maisa, līdz sāk veidoties mīkla. Tālāk kārtīgi līdz galam visu samīca kopā ar rokām.
Kad sastāvdaļas labi sajauktas, mīklu liek uz ar miltiem apkaisītas virsmas un kārtīgi mīca vismaz 10 minūtes, līdz tā gluda. Tad ieliek mīklu ar miltiem izkaisītā bļodā, kuru pārklāj ar dvieli un liek siltā vietā aptuveni stundu rūgt.
Kad mīkla uzrūgusi, liek to atkal uz virsmas un pamīca 1-2 minūtes, lai izspiestu lieko gaisu. Tad sadala mīklu 4 vienādās bumbiņās un tur tās pārklātas. Uz uguns liek kasēties pannu, kuru drīkst likt lietot arī cepeškrāsnī.
Ņem vienu miltu bumbiņu ar rokām izveltnē vai izplacina apaļā formā, līdz tā ir pannas izmērā. Uzkarsētajā pannā ielej nedaudz olīveļļas. Kad tā uzkarsusi, liek cepties izveidoto picas pamatni, to piespiežot.
Cep uz vidējas uguns 5–8 minūtes, līdz pamatne kļūst kraukšķīga un no mīklas sāk pacelties tādi kā burbulīši.
Pārklāj picas virsu ar 2 ēdamkarotēm tomātu pastas.
Saplēš mocarella bumbiņas uz pusēm, pēc tam sadala pusi četrās daļās un uzliek picai. Pārkaisa ar pipariem un rozmarīna lapiņām. Izņem no pannas un noliek malā. Atkārto to pašu ar atlikušajām 3 mīklas bumbiņām.
Uzkarsē krāsni līdz maksimālajam karstumam. Apslaka sagatavotās picas ar olīveļļu un ievieto karstā krāsnī. Katru cep apmēram 4 minūtes, līdz virskārta kļūst zeltaina, burbuļo, un mīkla gar malām kļuvusi kraukšķīga.
Pasniedz siltu, sagrieztu šķēlēs un apslacītu ar vēl kādu šļuku olīveļļas un papildināta ar svaigiem rozmarīna zariņiem. Labu apetīti!