Izaudzēt vīnogas ir vieglāk nekā pagatavot labu vīnu. Iznākusi Tematiskā Avīze vīnogu mīļotājiem 0
Kaut gan vīnogulāji ir dienvidu augi, vairs neviens nebrīnās, ka tos veiksmīgi iespējams audzēt arī Latvijā. Veikalos nopērkamās ārzemēs rūpnieciski audzētās vīnogas ir lielas un sulīgas, taču nereti nav tik garšīgas kā mūsu dārzos nobriedušās. Tad kāpēc gan tās neaudzēt pašiem?
Iznākusi aprīļa Tematiskā Avīze “Vīnogas Latvijas dārzos”, kuras autors ir Gvido Dobelis – Dārzkopības un biškopības biedrības vīnogu audzētāju sekcijas priekšsēdētājs, arī Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības vadītājs.
Tematiskajā Avīzē atradīsiet atbildes uz jautājumiem: kā palielināt ziemcietību un pasargāt vīnogas no salnām; ko darīt, lai vīnogulājs ražotu vairāk nekā piecdesmit gadus; kā apgriezt un veidot vīnkoku. Uzzināsiet arī septiņas populārākās šķirnes, kuras nepievils!
Speciālists atzīst, ka izaudzēt vīnogas ir vieglāk nekā pagatavot labu vīnu, it sevišķi no mūsu vīnogām. Vajadzīgas zināšanas un prasmes. Darbs veicams ar lielu rūpību, strikti ievērojot tīrību. Izmantojot vienas un tās pašas šķirnes ogas un to pašu raugu, mēdz sanākt atšķirīgs rezultāts, un tieši tāpēc vīna darīšana ir tik aizraujoša. Ja arī neizdodas gluži pasaules standartu dzēriens, garšā tas var būt vēl daudzveidīgāks.