Izaudzē ananasu mājās uz palodzes. Vienkārši, bet pacietība būs vajadzīga! 3

Konservēti ananasi, protams, ir garšīgi, bet svaigi augļi tomēr ir veselīgāki.

Reklāma
Reklāma
“Es lūdzu, lai to asins suni paņem.” Elejas Veronika atklāj, vai Latvijā gaidāms karš
Kokteilis
Pamani dīvainus priekšmetus mājoklī? 9 pazīmes, kas var liecināt par ļaunās acs klātbūtni
RAKSTA REDAKTORS
“Vai tiešām šis izskatās pēc 12 eiro vērta ēdiena?” Kliente sašutusi par maltīti, ko saņēmusi no Rīgas restorāna
Lasīt citas ziņas

Tos bieži pārvadā negatavus, lai ilgāk varētu uzglabāt, kas padara garšu sliktāku.

Tomēr ir variants: izaudzē ananasu uz palodzes. Labākais laiks stādīšanai ir pavasaris un vasara.

Kā stādīt ananasu

CITI ŠOBRĪD LASA

Rūpīgi nogriež ananasa virsotni, sekojot līdzi, lai tie tās nepaliktu mīkstums. Apgriež apakšējo lapu rindu, lai 3-4 centimetri no kacena paliktu bez lapām.

Pēc dažām dienām, kad galotne nedaudz apžuvusi, to ieliek ūdenī un gaida, kamēr parādīsies saknītes.

Izvēlas podu, kura diametrs nedaudz pārsniedz auga diametru. Ieber tajā drenāžu dažu centimetru biezumā, piemēram, keramzītu.

Pievieno jebkuru augsni vai veikalā nopērkamo maisījumu orhidejām. Mēreni aplaista. Tuvākajos divos mēnešos augu nedrīkst pārvietot un mēslot.

Kā kopt ananasu

Jāseko, lai ananass saņemtu daudz saules gaismas. Laista reti, bet bagātīgi. Ūdeni lej tieši uz lapu pamatnes.

Ananasam vislabāk “garšo” organisks mēslojums, nelielos daudzumos var pievienot arī minerālmēslus.

Pēc gada augu pārstāda citā podā ar lielāku diametru. Vēlamā temperatūra telpā – 15 līdz 20 grādi. Augu regulāri apsmidzina.

Ananasa augļi

Pirmo ražu sagaidīsi pēc trīs četriem gadiem. Pēc tam, kad ananass uzziedējis, uz laiku jāatsakās no minerālmēsliem.

Pēc pusgada parādīsies augļi. Pēc tam augs vēl divus trīs gadus laiž dzinumus, kas ātri attīsta saknes, un iet bojā.

Audzēšana ir laikietilpīga, bet cik garšīgs ir pašu audzētais eksotiskais auglis!

(Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem)

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.