Izaicini savu iekšējo sportistu un atbalsti veselīgu dzīvesveidu ar “Zelta Rieksts”! 0
Veģetāras un vegānas receptes radītas tiem, kuri vēlas ievērot apzinātu dzīvesveidu, rūpēties par sava ķermeņa labsajūtu vai arī izmēģināt ko jaunu. “Zelta Rieksts” – augstākās kvalitātes rieksti, sēklas un žāvēti augļi, lai nodrošinātu kvalitatīvu garšu pasauli Tavai veselībai.
Karamelizētas saknes ar rozīnēm, dzērvenēm un godži ogām
2 gb. pastenaki vai citas saknes (burkāns, biete, selerija, kālis)
Taukviela apcepšanai
2-3 ēd.k. agaves sīrups
1 sauja rozīnes
1 sauja dzērvenes
1 sauja godži ogas
1 sauja ciedru rieksti (pie pasniegšanas)
Kaltēti pētersīļi
Pagatavošana:
Nomizo pastenakus, sagriež sev vēlamā formā un blanšē, lai tie paliek viegli kraukšķīgi (ne vārīti). Pannā uzkarsē taukvielu, liek pastenakus un apcep tos zeltainus. Pievieno agaves sīrupu, dārzeņus karamelizē un pievieno žāvētas ogas. Visu liek traukā, uzber riekstus un pētersīļus. Bauda ka piedevu pie graudaugiem, sacepumiem, gaļas un zivs ēdieniem.
Kvinojas baklažāns
2 gb. baklažāni
100g novārīta baltā kvinoja
75g saulē kaltētu tomātu pesto
Tomātu pārslas (pēc garšas)
Sāls (pēc garšas)
Vīnogu kauliņu eļļa
Pētersīļi
1 sauja grauzdētas mandeļu šķēlītes
1 sauja saulespuķu sēkliņas
1 sauja svaiga rukola vai spināti
Ķirbju sēklu eļļa pie pasniegšanas
Pagatavošana:
Baklažānus pārgriež gareniski, vidiņus viegli iegriež, uzkaisa sāli un notur līdz 10 minūtēm (sāls izvelk lieko ūdeni). Baklažānus viegli apslaka ar eļļu un cep krāsnī 180 grādos 15-20 minūtes. Kvinoju samaisa ar pesto, pievieno nedaudz vīnogu kauliņu eļļu, zaļumus, sāli, mandeles un sēkliņas. Var pievienot garšai arī saulē kaltētu tomātus. Visu kārto uz baklažāna, uzkaisa vēl mandeļu šķēlītes un viegli uzlej ķirbju sēklu eļļu.
Ķirbju sēklu eļļa
150g grauzdētas ķirbju sēklas
200ml vīnogu kauliņu eļļa
Baltvīna etiķis pēc garšas
Agaves sīrups pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas ieliek blenerī un sablenderē. Mērce būs lieliska piedeva salātiem.
Bagātīgie pērļu grūbu-melno lēcu salāti ar indijas riekstiem, dārzeņiem un tofu sieru
100g novārītas melnās lēcas
100g novārītas pērļu grūbas
30g svaigs fenhelis
50g blanšēts ziedkāposts
50g blanšēts brokolis
30g vītināti cherry tomāti
40g konservēta kukurūza
90g tofu siers
1 sauja sezama sēkliņas
1 sauja ciedru rieksti (grauzdēti)
1 sauja indijas rieksti
2 saujas svaigas rukolas
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
3-5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
1 t.k. kūpināta saldā paprika
1 t.k. kaltēti sīpoli
Baltvīna etiķis pēc garšas
Pagatavošana:
Fenheli sagriež salmiņos un tofu sieru sagriež kubiņos. Visas sastāvdaļās samaisa bļodā, zaļumus iecilā kā pēdējos, lai tie nesagurst. Pa virsu salātiem kārto tofu siera gabaliņus. Sieru var aizstāt arī ar zivi vai gaļu. Salātus var bagātināt ar ēdamajiem kastaņiem.
Tomātu vītināšana
100g cherry tomāti
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Timiāns pēc garšas
Nedaudz eļļas
Pagatavošana:
Tomātiņus griež uz pusēm, viegli iemarinē ar eļļu, sāli, pipariem un timiānu. Kārto uz cepampannas, kurā ieklāts pergamenta papīrs. Liek cepeškrāsnī 110 grādos uz 1-1,5 stundām. Izmanto kā piedevu salātos.