Īstie Cēzara salāti, kas gatavoti mājās: oriģinālā itāļu šefpavāra recepte 5
“Cēzara” salāti ir ļoti populārs ēdiens jau kopš 1920.gada. Kā no vienkāršām sastāvdaļām radīt šedevru uz šķīvja, savulaik izdomāja itāļu šefpavārs Cēzars Kardīnī. Par godu viņam – arī šo salātu nosaukums!
Sastāvdaļas (divām porcijām):
Salātlapas (piemēram, Romiešu salāti vai citi) – 2 “galviņas”
Vistas fileja – 200 grami
Graudu, baltmaize vai cita (pēc izvēles) – 2 šķēles
Parmezāna cietais siers – 120 grami
Majonēze – 150 ml
Sinepes – 1 tējkarote
Anšovi – 4 gab.
Ķiploks – divas daiviņas
Olīveļļa – pēc garšas
Sāls, pipari, rozmarīns – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Plānās, garenās šķēlītēs sagrieziet vistas fileju. Pannā uzkarsējiet olīveļļu, apcepiet no abām pusēm fileju. Nolieciet nosusināties to uz šķīvja, uz kura uzklāts papīra dvielis (lai notek tauki).
2. Nomazgājiet remdenā ūdenī salātlapas un tāpat izkārtojiet apžūt uz papīra dvieļa. Pēc tam – sagrieziet vai sapluciniet ne pārāk mazās daļiņās.
3. Sagrieziet maizi mazos gabaliņos. Traukā sajauciet olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus un rozmarīnu. Maizi pārlejiet ar šo maisījumu. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Uz pannas klājiet cepamo papīru un izkārtojiet iepriekš sagatavoto maizi. Cepiet līdz brīdim, kad maize kļūst kā grauzdiņš.
4. Gatavojiet mērci! Majonēzei pievienojiet sasmalcinātus anšovus un sinepes. Visu kārtīgi sablenderējiet.
5. Uz liela izmēra šķīvjiem (šajā receptē minētās sastāvdaļas pietiks divām porcijām) – salātlapas, vistu, grauzdiņus un pārlejiet ar mērci. Pāri visam rīvējiet Parmezāna sieru.
Labu apetīti!